Защо е опасно да се заемаме сами с ремонта на бойлера вкъщи?

Защо е опасно да се заемаме сами с ремонта на бойлера вкъщи?

Бойлерите са най-популярните у нас уреди за снабдяване с топла вода у дома. Поради множество причини от различно естество все повече домакинства преминават от централно топлоподаване към по-практичната алтернатива, а именно монтаж на бойлер вкъщи.
Въпреки че бойлерите, в действителност, носят редица предимства пред другите опции за затопляне на водата вкъщи или в офиса, те са уреди, които могат да бъдат изключително опасни. Ето защо и при най-малко съмнение за повреда или аномалия в нормалния режим на
работа е необходимо да се свържете с професионална фирма, предлагаща услугата ремонт на бойлери.

Основателни причини да не се наемаме сами с ремонта на бойлера у дома

Казваме това главно защото напоследък зачестиха случаите на самоделните поправки и дейности по привеждане на бойлера в изправно състояние. В никакъв случай не предприемайте действия нито по диагностика, нито по какъвто и вид ремонт на уреда.
Подобни самоинициативи поставят в опасност и вашия уред, и имота, в който е монтиран, а дори и живота на вас и околните. Ето защо правим това особено важно предупреждение:

– Дори да имате някакъв вид техническо образование, ако никога не сте специализирали в областта ремонт на бойлери, е повече от вероятно да влошите проблема и по-късно дори майсторите да не успеят да ви помогнат.
– Ако съществува теч от бойлера, за който не сте разбрали и сте пропуснали, но извършите ремонтни дейности, е налице риск от късо съединение, а от там и риск за собствения ви живот.
– Съществува и огромна опасност от експлозия на бойлера в случай че не осъществите навреме и/или правилно ремонтните дейности. Взривът от подобен уред съвсем не е безобиден и не може да се сравни с изгърмяване на сешоар или друг дребен домакински уред. Подобна експлозия дори може да навреди на съседите и целия
жилищен етаж.
– В случай че бойлерът ви е в гаранция и започнете самостоятелно ремонтни дейности по него, тя ще бъде заличена и повече няма да можете да се ползвате по правата в нея.

Вместо да си правите ненужни и опасни експерименти, при най-малки съмнения за проблем с уреда, се доверете на професионалистите, които си разбират от работата и се обадете за
скоростен ремонт на бойлера още сега!
Ние сме насреща!