5 Сигнала, че имате нужда от ремонт на бойлера?

Макар като технически параметри и начин на работа бойлерът и да не е най-сложният електрически уред у дома, той не е имунизиран от повреди. Нещо повече, става дума за изключително опасен и доста деликатен уред, затова вариантът за самостоятелен ремонт на бойлер не е нито препоръчително, нито удачно с оглед спестяване на пари.

Как да разберем, че имаме спешна нужда от ремонт на бойлера?

Дори да сте наясно, че не бива сами да отваряте бойлера и да се мъчите да го ремонтирате, ваша задача си остава да прецените дали с него всичко е наред, тоест дали не е време да извикате надежден майстор. Профилактиката на бойлера е добра практика, която обаче малко хора спазват. Най-често до обаждане за спешен ремонт на бойлера се стига при наличие на сигнал за повреда. А такива сигнали, в практиката познаваме доста. Време е и вие да ги разберете, за да бъдете подготвени и да предотвратите сериозни поражения и за уреда си, и за имота и здравето на семейството си.

Ето кога трябва да потърсите специалист, занимаващ се професионално с ремонт на бойлери:

 • Наличие на течове – всякакви течове около и от бойлера са не просто индикатор за
  проблем, но и изключително опасни. Те могат да предизвикат късо съединение, а от
  там и големи щети за целия ви дом и дори за съседните апартаменти.
 • Водата не е топла – бойлерът може изобщо да не загрява водата, а може да го прави и
  прекалено бавно, тоест за период от време, който надвишава периода за затопляне на
  вода, посочен в инструкциите за употреба на уреда
 • Лампата на бойлера не свети – не се лъжете, че това е дребен проблем, който няма да доведе до кой знае какви последици за вашия уред. Всъщност, смяната на крушката е най-честата, но и разумна причина хората да потърсят професионална помощ за ремонт на бойлери. Това е така, тъй като крушката представлява светлинният индикатор за
  изправното състояние на уреда.

От бойлера се носи нетипична миризма (най-често на изгоряло) – не губете време, а веднага се обадете на надежден майстор на бойлери!

А вие по какво разбрахте, че ви е нужен ремонт на бойлера, за да се озовете на нашата страница?
Споделяйте опит!